Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


INTERAKTÍV TÉMACENTRIKUS FOGLALKOZÁSOK
 
Ugye Neked is vannak olyan dolgok az életedben, amiket sokkal jobban meg tudsz beszélni a barátaiddal, a veled egykorúakkal, mint a felnőttekkel? Az általunk vezetett interaktív együttléteknek is ez a lényege: felnőttek nélkül, magunk között dumálunk a korosztályunkat lázban tartó kérdésekről. Interaktív, mert nem tudományos előadást tartunk, hanem a résztvevők aktív együttműködésével gondolkodunk, játszunk, alakítjuk a beszélgetés menetét. Legnépszerűbb témáink: barátság, szerelem, tanár-diák viszony, együttműködés csapatban, a kortárs segítés, beilleszkedés, érvényesülés stb.
  • rendhagyó osztályfőnöki órákon (az osztályfőnök kérheti ezeket az órákat)
  • iskolán kívüli saját programjainkon
  • a város ifjúsági rendezvényein (pl. a Városi Ifjúsági Parlamentben szekciót vezettünk az együttműködés lehetőségeiről)
 
 
FELNŐTT SZAKEMBEREK MELLETT
 
Felnőtt szakemberek által vezetett csoportokban veszünk részt, és segítjük a vezető munkáját, a résztvevők aktivitását, bevonódását
  • Fiatalokkal folytatott csoportmunkában kortárs segítőként a folyamat részeként egy-egy játék, vagy kisebb körben történő beszélgetés levezetésével, pl. drámaórákon (ezeken az órákon az adott magyar, vagy történelem tananyag egy-egy témáját, eseményét játssza el az osztály. Így nem csak a tanulni való ragad meg jobban, hanem bele is élheted magad a történet vagy a történelmi esemény szereplőinek érzéseibe, dilemmáiba, konfliktusaiba. Drámaóra lehet az osztályfőnöki is, ha az osztályközösség erősítése a cél.)
  • Felnőtt szakemberek szakmai megbeszélésein, csoportjaiban kortárs segítőként képviseljük a korosztályunk véleményét, gondolatait, érzéseit, és együtt dolgozunk a felnőttekkel.
 
RENDEZVÉNYEK
 
Iskolai és és iskolán kívüli rendezvényeken vetélkedőket, játékokat vezetünk, beszélgetünk, vagy segítünk kitölteni és kiértékelni az általad kitöltött kérdőíveket, totókat.