Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AKIK MOST IS AKTÍVAK

  

"Szerintem ez egy nagyon hasznos időtöltés. Mióta passzos vagyok, úgy érzem, másabb ember lettem: máskép gondolkozok és állok hozzá dolgokhoz, sokkal megértőb vagyok másokkal szemben, máskép fogok fel egyes helyzeteket. Sok új barátot szereztem, akik nagyon rendesek és jó velük együtt dolgozni." Szandi (2007 óta Passszos)
 
"Azért szeretek kortárs segítő lenni, mert az emberek szívesen mondják el a problémáikat, és ha tudok, segítek. Másrészt a saját problémáimat is jobban tudom kezelni. A csoportban rengeteg jó arc van, és több barátot is szereztem. Igazi kis közösség vagyunk." Barbi (2007 óta Passszos)
 
"A természetemből eredően lettem Passszos. Ezt úgy értem, hogy mindig is szerettem mások problémáival törődni, és tudom milyen érzés az, ha valaki nem kapja meg azt a törődés ami kijár neki. Számomra a Passsz egy életforma, az életem részévé vált az, hogy másokon segítsek. Nem csak azért jó, hogy csatlakoztam,  mert a korombeli fiatalokon segíthetek, hanem azért is mert rengeteg új barátra tetem szert." Józsi (2007 óta Passszos)
 
"A Passsz egy nagyon jó dolog az életemben. Rengeteget lehet tanulni, fejlődni, és mivel felelősségteljes dolog, kicsit komolyabbá tesz. Amióta Passszos lettem, bátrabban segítek a barátaimnak. Szeretek kortárs segíteni és örülök, hogy ilyen emberek vesznek körül! A Passszban mindenki barátságos és jó fej, klassz a csapat! Az egyik legjobb dolog, amikor mindenki együtt van, és sokat nevetünk, meg persze rengeteget játszunk, mókázunk." Dóri (2007 óta Passszos)
  
"Először a barátaimtól hallottam a Passszról. Sokat meséltek róla.Többek közt azt is elmondták, hogy mennyivel többet tudnak magukról, és persze mennyivel könnyebben kezelik a felmerülő problémás helyzeteket, illetve milyen jó érzés másokon segíteni. És mindemellett rengeteg értékes embert ismerhettek meg. Mindez nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Így hát én is jelentkeztem!Eleinte nagyon sok félelem volt bennem.Tulajdonképpen nem tudtam mit várhatok a képzéstől, és nem utolsósorban magamtól. Hogy vajon megfelelek-e az elvárásoknak, jó kortárs segítő tudok-e majd lenni? Egy valamit megtanultam: kár ilyen kérdéseken rágódni! A legfontosabb dolog, hogy merj az lenni aki vagy! Persze ez nem könnyű feladat! Tudom. Minden alkalom, amikor találkozok a többiekkel különös hangulatban telik. Úgy tudnám legpontosabban megfogalmazni, hogy a "jó tartozni valahova" érzést váltja ki belőlem. Amikor tudod, hogy állnak mögötted, és bármikor számíthatsz rájuk. Egy igazán klassz csapat!!! Nóri (2007 óta Passszos)
  
"Szerintem egy nagyon jó csapatba kerülhettem. Nagyon sokat kapok a többiektől, na meg persze ők is tanulnak tőlem, szóval egymástól. Az ember feltőltődik minden egyes stáb alkalmával, és az órákra járás is sok elégedetséget eredményez. Szeretek a többiekkel beszélgetni egy-egy témáról, mint barátság, szerelem. Szeretem elmondani a véleményem, és ebben a munkában legtöbbször ez a feladat. Amugy sok érdekes emberrel lehet találkozni, és ismeretségeket kötni. Mindenképp egy nagy buli, egy olyan embernek aki szeret foglalkozni az emberekkel." Dávid (2007 óta Passszos)
 
"Mindig is érdekeltek mások érzései, búja-baja. Volt, amikor túlzottan magamra is vettem őket, teljesen kikészített a helyzetük. De hát ez se nekik, se nekem nem volt jó, és nem segített, így megtanultam jobban kezelni a problémás helyzeteket. És aztán jött a Passsz. Segített, hogy megismerjem magam, tudatosabb legyek és érzékenyebb mások apró jelzéseire is. Jó kis társaság is összejött, biztonságban érzem magam köztük, tudom, fordulhatok a csoporthoz, ha valami gondom van, vagy bizonytalan vagyok. Az is sokat jelent számomra, hogy tudom, nem vagyok egyedül a problémáimmal, hasonló esetekkel találjuk szembe magunk mindannyian, mi kortársak :-)"  Laura (2006 óta Passszos)
 
  
"Amikor felajánlották azt a lehetőséget, hogy Passszos legyek, abban az időben rengeteg dolog érdekelt, és többek között ez is felkeltette az érdeklődésemet. A képzés alatt sokat tanultam magamról, és közben jól is éreztem magam. Nagyon jó csapatunk van, sok barátra tettem szert, amióta itt vagyok." Manka (2006 óta Passszos)
  
 
"Hogy miért vagyok Passszos? Mert szerintem nem mindennapi dolog. Beszélgetünk, mindenki kifejtheti a véleményét. Szituációzunk, akkor pedig a másik helyzetébe kell beleélned magad. Nagyon összetett, mivel nem csak magad ismerheted meg jobban, hanem más gondolkodását is. Őszintén, én sok segítséget kaptam és kapok. Sok mindenben megerősített. Úgy gondolom, hogy közösség vagyunk, és ez nagy dolog! Szerintem sok embernek van szüksége arra, hogy figyeljenek rá, de közben ő is tudjon támaszt adni. A kortárs segítés egyfajta "öngyógyítás" is, mivel amikor mással beszélgetsz, rájössz, hogy nem a te problémád a legnagyobb, új emberek megismerésével, órák tartásával pedig sok élményt lehet szerezni." Rubi (2006 óta Passszos)
 
Sári szégyellős, és nem akart írni, de 2006 óta aktívan Passszol
  
"... mert szeretek/szeretnék segíteni másokon, magamon. Jó egy biztos csoporthoz tartozni, ahol mindenki jól ismeri egymást." Tita (2006 óta Passszos)
  
"Amikor jött a lehetőség, hogy egy kortárs képzést indítanak, úgy gondoltam jó lehetőség lesz tanulni. Elég sok barátom, ismerősöm kért segítséget különböző problémákkal, s úgy tűnt, hogy szívesen beszélik meg velem a gondjaikat, kérnek tőlem tanácsot. Tehát ez volt a fő gondolat amiért elkezdtem, és amiért itt vagyok. Azért szeretek itt lenni, mert - azon felül hogy jól érzem magam -, úgy érzem olyat tanulok, amit később is tudok hasznosítani, amin keresztül tudok tanulni, s talán még inkább segíteni az embereknek."  Zsófi (2006 óta Passszos)
  
 
 

   

ÉS AKIK KORÁBBAN VOLTAK
 A CSAPAT TAGJAI

 "Mindig is érdekelt a pszichológia, ezért kaptam a lehetőségen, amikor új tagokat toboroztak a kortárs segítő csoportba. Eleinte még féltem a gondolattól, hogy osztályokba menjek ki rendhagyó órákra, de nagyon tetszett, hogy a képzés során új dolgokat tanulhatok meg magamról. És idő közben a társaság is szépen kialakult. Még most is izgulok, mielőtt kimennénk órát tartani, de azt is megtapasztaltam, hogy milyen nagyszerű érzést tud adni egy jól sikerült beszélgetés az osztállyal." Fanny

Rohanó világunkban egyre kevesebb időnk és figyelmünk terelődik az emberi érzésekre és személyes gondolatainkra, Kortárs segítőként a "Hogy vagy?" és "Mi van veled?" kérdést is figyelemmel hallgatjuk... A stábok mindig jó hangulatban telnek, nyitottak vagyunk egymás felé, megbízunk egymásban. Ez így van rendjén, hiszen egy csapat vagyunk, és nem is működne másként. Továbbtanulásom során is szeretném folytatni az önkénteskedést, valamint szeretnék továbbra is a Passsz tagja maradni, ahová várunk Téged is szeretettel!" Anita
 
"Kortárs segítőként szeretném, hogy az általam tartott rendhagyó órák jó hangulatban teljenek, és jól érezze magát az osztály." Eszti

"Azért szeretek kortárs segítő lenni, mert számomra ez egy nagyon jó kikapcsolódás, és jó a társaság is." Évi

"A kortárs segítéssel azt szeretném elérni, hogy a velem egyidős fiataloknak minél könnyebb legyen a serdülés." Kata

"Szeretek kortárs segítő lenni, mert jó az itteni légkör, amiben "dolgozunk". Olyan, mint egy jó buli. Sok nevetés, szórakozás." Hugi

 "Jó buli a kortárs segítés. Sok vidám percet hozott már. Vidám órák, melyeken önmagam lehetek, új barátok, jó fej "oktatók". Ez a csoport nem semmi!" Márti